Çocuğunuzun işitme kaybı var mı?

Aşağıdaki durumlar söz konusu olduğunda, çocuğunuzda işitme kaybı görülmesi riski artar. Bu nedenle, çocuğunuzu doğduğu ilk günden itibaren dikkatlice gözlemlemeli ve işitme kaybından şüphelendiğiniz anda yetkili bir hekime başvurmalısınız.  Unutmayın ki işitme kaybı olan bir çocuk, konuşmayı öğrenemez ve çevresiyle iletişimi büyük oranda sekteye uğrar.

Risk taşıyan faktörleri kısaca özetlemek gerekirse :

Annenin gebelik sırasında kızıl, soğuk algınlığı veya viral bir enfeksiyon geçirmesi. Annenin gebelik sırasında alkollü içkiler tüketmesi. Ailede bir ya da birden fazla kişide, erken dönemlerde kalıcı işitme kaybı görülmesi. Bebeğin 1500 gramın altında doğması. Bebeğin yüzünde normal olmayan görünüm. Bebekte doğuştan sarılık olması ya da bebeğe kan değişimi uygulanması. Bebeğin 5 günden fazla yoğun bakım ünitesinde kalması. Bebeğe damardan antibiyotik verilmesi. Bebeğin menenjit geçirmesi. Bebekte nörolojik bozukluklar görülmesi. Bebeğin 9 günlükten 2 yaşına kadar ağır bir kafatası kırığı geçirmesi. Bebeğin kulağından sıvı gelmesine sebep olan, 3 aydan fazla süren ve tekrar eden kulak enfeksiyonu geçirmesi. Çocuğunuzun çevreye karşı verdiği tepkilerden de işitme kaybı riski taşıyıp taşımadığını tahmin edebilirsiniz

Eğer çocuğunuz,

Doğumdan 6 aylığa kadar: Beklenmedik yüksek bir sese karşı hareket ederek, ağlayarak ya da herhangi bir şekilde tepki vermiyorsa, gürültüde uyanmıyorsa, sesleri serbest olarak taklit etmiyorsa, sadece ses ile teskin edilemiyorsa, kafasını sizin sesinizin geldiği yöne çevirmiyorsa, 6 – 12 ay arasında: Sorulduğu zaman tanıdık bir nesneyi veya kimseyi gösteremiyorsa, saçma sapan sesleri hiç çıkarmadıysa, 12 aylıkken “el salla” veya “ellerini çırp”gibi basit ifadeleri anlamıyorsa,
18 ay – 2 yaş arasında :Yumuşak bir sesin geldiği yöne ilk çağırışta bakmıyorsa, çevredeki seslere karşı tepki göstermiyorsa, İlk çağrıya cevap vermiyorsa, Sese cevap vermiyorsa ve sesin nereden geldiğini bulamıyorsa, tanıdık kişiler veya nesneler için basit kelimeler kullanmaya başlamadıysa, kendi yaşıtlarının kullandığı sesleri veya dili kullanamıyorsa, televizyonu anormal sesle dinlemiyorsa, anlamada ve kelime kullanmada sürekli bir gelişim göstermiyorsa, normalden daha fazla olarak işitme kaybı görülme riski vardır. Eğer çocuğunuzda bunlardan biri veya birkaçı varsa mutlaka bir kulak muayenesi ve işitme testi yaptırmalısınız. Bu test her yaşta, hatta doğumdan hemen sonra bile mümkündür. Bunların hiçbirisi çocuğunuzda söz konusu değilse ancak yine de şüpheleniyorsanız, bir odyoloğa başvurup işitme testi yaptırabilirsiniz ya da bir konuşma uzmanına başvurup çocuğunuzun konuşmasını ve dil gelişimini inceletebilirsiniz. Eğer çocuğunuzda işitme kaybı yoksa, test yaptırmakla hiçbir şey kaybetmeyeceksiniz. Ancak çocuğunuzda işitme kaybı varsa, teşhisin gecikmesi konuşma ve dil gelişimini etkileyeceğinden çocuğunuzda ömür boyu sürecek bir etki bırakacaktır.

#Çocuğunuzun işitme kaybı var mı? #Neden Çift Taraflı İşitme Cihazı Kullanmalıyız? #Pure 312 Nx Doğrudan akış ile birlikte en küçük ve tam donanımlı işitme cihazı. #Pure 13 Nx Doğal ses için üstün performans ve en uzun akış süresi birleşiyor. #Motion 13 Nx Çok yönlü ayar seçenekleri ile doğrudan akış. #İşitme Cihazına Alışırken Ne Gibi Problemlerle Karşılaşılabilir?
Merhaba. WhatsApp Yardım Hattımıza Hoşgeldiniz. Nasıl yardımcı olabiliriz?
Merhaba. Telefon Yardım Hattımıza Hoşgeldiniz.
Merhaba. Bize haritadan kolayca ulaşabilirsiniz.